االسلام عليكم ورحمة الله وبركاته جبتلكم النهاردة ارز مدسوس عشان خاطر عيون اختنا حاملة الدعوة مكنتش عارفة ايه هو
ادي طريقته ادعولي بقا
هو مشهور جدا في الريف خصوصا المنوفية
بس هيعجبكم جدا وانا عند كلمتي بجد
بنت عمي عملته لزوجها كان اول مرة يشوفه بقي يحبه موووت
المقادير 2 كوب رز مصري 1 كوب حليب +1 كوب شوربة دجاج او لحمة أو أى طيور أو ماء 2\1 ملعقة فلفل أسود 1 ملعقة صغيرة بهار وممكن زيادة البهار حسب الرغبة ملعقة صغيرة ملح أو حسب الرغبة 1 ملعقة سمن ويفضل البلدي + 2 ملعقة كبيرة قشطة(وش الحليب المغلي ) وممكن المقدار كله يكون قشطة فقط أو سمن فقط حسب المتوفر ----****------ يغسل الرز وينقع في الماء مدة 15 دقيقة ثم يصفى جيدا من الماء
يتبل بالفلفل والبهارات ويقلب
يدعك الرز بالقشطة والسمن جيدا
يوضع في برام فخار هذا الأساس ولكن ممكن أى طبق فرن يغلى الحليب مع الشوربة او الماء ونضيف الملح نسكب خليط الحليب وهو ساخن على الرز
واذا كنا سنضيف كلاوي او لحمة نضع جزء بسيط من الرز يغطي قاع الطاجن ثم نضيف الكلاوي ثم باقي الرز ونتمم الخطوات كالسابق والكلاوي يجب ان تكون مقطعة رفيع لتنضج مع الرز وممكن استخدام كبد الدجاج وممكن أيضا تسوية الكلاوي قبل وضعها
مع ملاحظة ان الرز لا يصل لحافة الطاجن , ويجب ان يكون مقدار الرز يساوي عقلة ونصف من الأصبع حتى يكون على هذا الشكل بعد النضج كما في الصورة النهائية
يدخل الفرن على الرف الأوسط لمدة ساعة
وهذا برام فخار من الموديل القديم
ممكن نستبدل البرام بالصنية
وبالهنا والشفا
حاملة الدعوة اخت بارعة في النشاط
261 43
موضوع: رد: أرز مدسوس الأربعاء نوفمبر 10, 2010 8:28 pm
بارك الله فيك تسلم ايدك على الوصفة وشكرا انك عاملاه مخصوص عشانى ان شاء الله لازم اجربه واقولك ربى يبارك فيك يا حبيبتى