موضوع: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة الإثنين نوفمبر 01, 2010 7:57 pm
الفطير المشلتت خطوة بالتفصيل الملل
هنحتاج الي
كوبين دقيق ابيض 120 جرام زبدة او مرجرين بدون ملح (تقدح علي النار) ملعقة كبيرة سكر (ممكن ملعقة كمان اذا حبيتيها مسكرة ) بضع قطرات من الليمون
حوالي كوب ماء بارد او حسب نوع الدقيق نصف ملعقة صغيرة ملح (اذا كانت الزبدة مالحة نستخدم ربع ملعقة صغيرة ملح) (عندنا في مصر بنعملة بسمنة بلدي ) بس الزبدة العادية بتطلع حلوة برضة
الطريقة
في وعاء نضع الدقيق والملح ونعمل حفرة في وسطة نذيب السكر في الماء ونضيف الماء(حوالي كوب) وبضع قطرات من الليمون (الليمون يجعل العجينة مطاطة)
لما تتجمع العجينة في الوعاء نكمل عجنها علي طاولة مرشوشة بالدقيق نعجن لمدة 5دقائق بس مانكترش رش دقيق
الي ان نحصل علي عجينة ملساء طرية
نقسمها الي 10 او ثمانية كور بحجم البيضة تقريبا
نضع قليل من الزبدة المقدوحة علي الطاولة ونبلل ايدنا بيها ونفرد الكرة الاولي
نحاول فرد العجينة ارق مايمكن
وحتي نحصل علي ارق سمك ممكن نشدها باليد برفق من الاطراف وننتبة ان لا تتمزق
يتبع
حاملة الدعوة اخت بارعة في النشاط
261 43
موضوع: رد: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة الإثنين نوفمبر 01, 2010 8:01 pm
نضع قليل من الزبدة المذابة علي العجينة نطوي اطراف العجينة وكل مرة نضع قليل من الزبدة بين كل طبقة والاخري
ناخد الاطراف علي بعض وطبعا كل طية برشة زبدة
نفرد كرة عجين اخري كالسابق ونضع العجينة المطوية في وسطها
نكرر نفس الشيئ وفي كل طيه ندهن بالزبدة المذابة نكرر هذة الخطوات الي ان تنتهي كرات العجين(حوالي عشرة كرات)
في النهاية هنحصل علي عجينة بهذا الشكل
نقوم بفردها باليد في صينية بسمك عقلة الاصبع تقريبا
تخبز في فرن حار(220)درجة مئوية لمدة 20 دقيقة تقريبا في الرف العلوي او حتي تستوي
تغطي فور خروجها من الفرن حتي (تعرق) وتطري لانها بتكون جافة شوية
هذا منظرها من الداخل عشان تشوفو الطبقات اللي اتشكلت