نورتي منتدي الاخت المسلمة
نسعد بتسجيلك
نورتي منتدي الاخت المسلمة
نسعد بتسجيلك
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي اسلامي نسائي يهتم بالمواضيع الاسلامية والمواضيع التي تخص المراه
 
الرئيسيةالتسجيلأحدث الصوردخول

 

 كوارع وفتة وممبار

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الاخت المسلمة بسمة


الاخت المسلمة بسمة


الدولة كوارع وفتة وممبار 622472197
المزاج مهيصة
عدد المساهمات 624
العمر 32
الموقع : https://mouslima.ahlamontada.com/

كوارع وفتة وممبار Empty
مُساهمةموضوع: كوارع وفتة وممبار   كوارع وفتة وممبار I_icon_minitimeالإثنين نوفمبر 08, 2010 4:08 pm

الكواااارع وفته الكوارع
كوارع وفتة وممبار Mkani-fe8f3d7546
ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولةوبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
بضع التوابل التاليه
2عود قرفه(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه
بصله مقطعه اربعه

الطريقه
نضع الحله على نار بداخلها ماء لد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه



كوارع وفتة وممبار Mkani-c3e4937dc5

تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم
تعالو نجهز الفته
انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن


كوارع وفتة وممبار Mkani-eb59ee22a0

معلش نسيت اصوره الصلصه علشان اليوم كان شاق جدا بس هقولكم على الطريقه بالضبط
نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه
حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورهحوالى حبتين
حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع


كوارع وفتة وممبار Mkani-0177b0d362

نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه
ونغطى طبق الفته بالارز الابيض
وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز



الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى


وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم
كوارع وفتة وممبار Mkani-643595e23b



دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل

الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى اللمبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى



(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))


كوارع وفتة وممبار Mkani-27700f0680

نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف



كوارع وفتة وممبار Mkani-d86ccaa5a1
طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
كوارع وفتة وممبار Mkani-9ac6ec4e2e


نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير


كوارع وفتة وممبار Mkani-687866239e


نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى
اكوارع وفتة وممبار Mkani-dd7e66fa14


وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل


كوارع وفتة وممبار Mkani-52e6811ea0


اتمنى انه الطبقين ينالو اعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mouslima.ahlamontada.com
 
كوارع وفتة وممبار
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: مطبخ الأخت المسلمة :: أَشْهَي الْمَأْكُوْلَات

طرق عمل الأكلات المختلفة
-
انتقل الى: